Disseny gràfic compromès

Públic

Creació d’un protocol de treball per garantir un resultat responsable, ètic i sostenible.

 

El sector del disseny gràfic ha estat condicionat sempre pel context sociocultural i econòmic i ara estem assistint al naixement d’un canvi d’orientació que reclama posar el focus d’atenció en el concepte “disseny gràfic compromès”. Compromès per poder ser i desenvolupar projectes ètics, responsables i sostenibles. El present TFG, de l’Alberto López González, se centra en la investigació de l’actual paradigma del disseny gràfic oferint una visió desinteressada a través de conceptes clau, de referents actuals de codis deontològics i de casos de mala i bona praxi. Tot això s’hauria de conèixer i tenir present en la seva pràctica quotidiana per apostar per un model de disseny compromès. Gràcies a aquesta investigació, s’ha dut a terme un protocol de treball que, com a proposta d’eina específica que ens permeti mesurar si les responsables del disseny gràfic, les diferents interaccions amb la seva clientela, persones col·laboradores, o les seves decisions, propostes i projectes, etcètera. estan o no compromeses i garanteixen la qualitat dels seus serveis. Les principals conclusions d’aquest treball mostraran que podem assolir aquest objectiu i avançar en coherència i responsabilitat cap a aquest nou paradigma de disseny gràfic. La intenció seria inspirar en un futur a qui tingui ganes de sumar i millorar el disseny gràfic i la seva relació amb la societat i el medi ambient.

 

Autoria: Alberto López González
Any de Producció: 2021